Ordu'da Doğal Gaz Hattında Patlama Meydana Geldi
31/01/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Ordu'da Doğal Gaz Hattında Patlama Meydana Geldi

Ordu’nun Ünye ilçesinde doÄŸal gaz ana boru hattında meydana gelen patlama sonrası yangın çıktı.

Ünye’nin Yaz Konağı Mahallesi’nde bulunan doÄŸal gaz ana ÅŸebeke hattında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlama sonrası etrafa saçılan gazın da etkisiyle yangın çıktı. Åžehir merkezinden de görülen yangın sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, 112 acil servis ekipleri ilgililer sevk edildi. Gaz sıkışmasından dolayı çıktığı düÅŸünülen patlama nedeniyle vanalar kapatılırken, Samsun’dan uzman bir ekibin olay yerine intikal etmek üzere yola çıktığı öÄŸrenildi.

PaniÄŸe neden olan ve etkisi devam ettiren yangın sonucu, çevredeki binalar ise tedbir amaçlı boÅŸaltıldı. Patlamanın nedeni araÅŸtırılırken, müdahaleler ise sürüyor.

Ordu Valıliginden  Açıklama

Ordu ValiliÄŸinden yapılan yazılı açıklamada, Ünye ilçesinde meydana gelen doÄŸal gaz boru hattındaki patlama sonrası, bazı evlerde küçük çaplı hasarla olduÄŸu belirtildi.

Ordu ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, Ünye ilçesi Karamürsel Mahallesi Yazkonağı mevkinde doÄŸal gaz boru hattında meydana gelen patlama sonrası yangın baÅŸladığı belirtildi.

Yangının meydana gelmesiyle birlikte itfaiye ekipleri, BOTAÅž ve Aksa firması yetkililerin bilgilendirildiÄŸine ve yakınlarda bulunan bazı evlerde hasar meydana geldiÄŸine dikkat çekilen açıklamada, “Güvenlik birimlerince çevre güvenliÄŸi alınmıştır. DoÄŸal gaz boru hattında meydana gelen yangın devam etmektedir. Patlamaya sebep olacak herhangi bir müdahale tespit edilememiÅŸtir. Olayla ilgili can ve mal kaybı yaÅŸanmamış olup, patlamanın etkisiyle çevrede oturan vatandaÅŸlar kısa süreli panik yaÅŸamışlar ve çevredeki evlerde cam kırılması ÅŸeklinde hafif hasarlar meydana gelmiÅŸtir” denildi.