Torul’da Yolda Çökme Meydana Geldi Tünel İnşaatı Durduruldu
04/12/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Torul’da Yolda Çökme Meydana Geldi Tünel İnşaatı Durduruldu

 

GümüÅŸhane’ni Torul ilçesine baÄŸlı Budak köyünün Dikmeler mahalle yolunda çökme meydana geldi. Suyu kesilen sondaj kuyusunun çökmesi sonucu gerçekleÅŸtiÄŸi tahmin edilen olay üzerine Kürtün kavÅŸak tünelindeki çalışmalar durduruldu.

 

GümüÅŸhane ValiliÄŸi yaptığı açıklama ile kavÅŸak tünelinde Cengiz Ä°nÅŸaat tarafından yapılan çalışmalar sırasında tünel içerisinde oluÅŸan suyun boÅŸaltılması esnasında, boÅŸaltılan suyun belli miktarda toprağı taşıması nedeniyle çalışma alanı üzerinde bulunan Budak Köyü Dikmeler Mahallesine giden toprak zeminli yolun altındaki toprağın su ile taşınması sonucu çöktüÄŸü ve yolun kullanılmaz hale geldiÄŸinin tespit edildiÄŸini bildirdi.

 

Heyelan oluÅŸan yolun 50 metre yakınında yerleÅŸim alanı olduÄŸu ve yerleÅŸim alanında 10 hane konut bulunduÄŸu, ancak 3 hanenin halen mahallede yaÅŸadığı diÄŸer hanelerin ise yaz mevsiminde kullanıldığının ifade edildiÄŸi açıklamada “Cengiz Ä°nÅŸaat Firması yetkilileri ile görüÅŸülerek olay yerine Jeoloji uzmanı ve bilirkiÅŸiler istenmiÅŸ olup, Trabzon Karayolları 10. Bölge MüdürlüÄŸü yetkilileri bilgilendirilmiÅŸ, ayrıca GümüÅŸhane Ä°l Özel Ä°daresi Genel SekterliÄŸi, AFAD ve Çevre Åžehircilik Ä°l Müdürlüklerimiz teknik ekipleri olay yerinde inceleme çalışmalarına baÅŸlamıştır. Cengiz Ä°nÅŸaat Firması ise Kürtün KavÅŸak Tüneli çalışmalarını, ilgili ekiplerin yapacağı tespitlere kadar durdurmuÅŸ olup, olayda herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır” denildi.