DİPSİZ GÖL SORUŞTURMASINDA, 2 MÜDÜR VE 1 MEMUR AÇIĞA ALINDI
21/11/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

DİPSİZ GÖL SORUŞTURMASINDA, 2 MÜDÜR VE 1 MEMUR AÇIĞA ALINDI

GümüÅŸhane'nin merkeze baÄŸlı Dumanlı köyü sınırlarındaki TaÅŸköprü Yaylası'nda Buzul Çağı'ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl'de define kazısına izin veren GümüÅŸhane Kültür ve Turizm Ä°l Müdürü Hüseyin AteÅŸ, Müze Müdürü Elif Öktem ile müze müdürlüÄŸü personeli Yunus AÄŸa, haklarında baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında açığa alındı.

GümüÅŸhane merkeze 50 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 140 metre yükseklikte olan, manzarasıyla ilgi çeken TaÅŸköprü Yaylası'ndaki kaynağı ve akarı olmayan Dipsiz Göl, 'define' söylentisi üzerine yapılan kazı ile yok oldu. Kamuoyunda büyük tepkiye yolaçan konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile GümüÅŸhane ValiliÄŸi tarafından baÅŸlatılan çifte soruÅŸturma kapsamında müfettiÅŸler çalışma baÅŸlattı.

3 GÖREVLÄ° AÇIÄžA ALINDI

SoruÅŸturmada define kazısı için olumlu görüÅŸ bildiren GümüÅŸhane Kültür ve Turizm Ä°l Müdürü Hüseyin AteÅŸ, Müze Müdürü Elif Öktem ile Trabzon Müze MüdürlüÄŸü görevlisi Yunus AÄŸa açığa alındı.Bakanlık ve Valilik müfettiÅŸlerinin kazı izni veren görevlilerin ifadelerini alacağı, ihmali görülen görevliler hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunacakları öÄŸrenildi.