SPOR TIRMANIÅž TÃœRKÄ°YE ÅžAMPÄ°YONASI, TRABZON'DA YAPILDI
18/11/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

SPOR TIRMANIÅž TÃœRKÄ°YE ÅžAMPÄ°YONASI, TRABZON'DA YAPILDI

Türkiye DaÄŸcılık Federasyonunun düzenlediÄŸi Spor Tırmanış Türkiye Åžampiyonası, Trabzon'da yapıldı.

Yomra ilçesindeki Cimnastik Spor Kompleksi'nde gerçekleÅŸtirilen ÅŸampiyonaya, 26 ilden 42 sporcu katıldı.

Åžampiyonada, Ä°stanbul TED Spor Kulübünden Sarp Åžahin 12.54 saniyelik süreyle birinci, Malatya Gençlik ve Spor Kulübünden Abdullah Yusuf DoÄŸan 14.10 saniyelik süreyle ikinci, Diyarbakır DoÄŸa Sporları Kulübü'nden Ä°kram Akyüz ise 16.80 saniyelik süreyle üçüncü oldu.

Türkiye DaÄŸcılık Federasyonu BaÅŸkanı Ersan BaÅŸar, yaptığı açıklamada, ÅŸampiyona öncesinde spor kompleksine montajı yapılan tırmanış duvarının, hız ÅŸampiyonaları için uygun olduÄŸunu, bundan sonraki süreçte de daÄŸcılık sporuna hizmet vereceÄŸini söyledi.

Åžampiyonada dereceye giren sporcuların milli takıma seçileceÄŸini belirten BaÅŸar, "Spor tırmanışı olimpik bir branÅŸ. Bu nedenle burada derece alan sporcularımız ortalamalarına göre milli takıma seçilebiliyorlar. Bu sayede Balkan, Avrupa ve dünya ÅŸampiyonalarında ülkemizi temsil ediyorlar. Yaklaşık 1 ay önce Balkan Åžampiyonası'nda biri birincilik olmak üzere toplamda 3 madalya aldık." diye konuÅŸtu.

BaÅŸar, Türkiye'de son birkaç yıldır spor tırmanışının yaygınlaÅŸmaya baÅŸladığına iÅŸaret ederek, Trabzon'da yapılan tırmanış duvarının bu spora ilgi duyan gençler için önemli bir fırsat olduÄŸunu kaydetti.