Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen'e Sılahlı Saldırı
07/11/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen'e Sılahlı Saldırı

GümüÅŸhane Belediye BaÅŸkanı Ercan Çimen, Çamlıca Mahallesi mevkiinde yapılan çalışmaları denetlediÄŸi sırada H.K. isimli ÅŸahsın silahlı saldırı giriÅŸimine ugradı.

Edinilen bilgiye göre öÄŸleden sonra Çamlıca Mahallesi çevre yolu kavÅŸağında yıkılan eski Ä°mam Hatip Lisesinin olduÄŸu alanda yapılan çalışmaları denetlemeye giden BaÅŸkan Çimen, burada H.K isimli ÅŸahısla karşılaÅŸtı.

ATV ile alana geldiÄŸi anlaşılan H.K. bir süre sonra bölgede bulunan baÅŸka bir otomobilden aldığı tüfekle BaÅŸkan Çimen’in üzerine yürüdükten sonra ayaklarına yakın noktaya ateÅŸ ederek kaçtı.

Åžüpheli ÅŸahsın tüfekle ses mermisi attığı anlaşılırken, geldiÄŸi gibi yine ATV’ye binerek uzaklaÅŸan ÅŸahsı bulmak için Emniyet güçlerinin çalışmalarının devam ettiÄŸi öÄŸrenildi.

Olayın ardından BaÅŸkan Çimen, konuyla ilgili fecebook sayfasından yaptığı açıklama:

 

Bugün (07.11.19) 13:00 sularında katıldığımız Cenaze namazının ardından hafriyat denetleme için çevreyoluna çıktık. Yaptığımız çalışmaları yerinde denetlemeye gittiÄŸimizde, yanımıza yaklaÅŸan bir hemÅŸehrimiz, görüÅŸmek için yanımıza yaklaÅŸtığını düÅŸündüÄŸümüz esnada elinde silah olduÄŸunu fark ettik. Bunun üzerine ekibimizdeki koruma görevlileri gerekli müdahaleleri yaparak giriÅŸimi bertaraf etti. Ä°çinde ses mermisi olduÄŸunu düÅŸündüÄŸümüz silahıyla güvenlik görevlileri müdahale ederken yere bir el ateÅŸ etti ve olay mahallinden ÅŸahsi aracıyla kaçarak uzaklaÅŸtı.

Åžahsımda ve ekibimde herhangi bir saÄŸlık sorunu olmadığı gibi, bu saldırı giriÅŸiminin ne Belediyemizle ne de ÅŸahsımla bir baÄŸlantısı olduÄŸunu düÅŸünmemekteyim. Çünkü saldırganın ne ÅŸahsımla ne de Belediyemiz bir hukuku yoktur.

Bu ve bunun gibi saldırıların bizleri hiçbir zaman yolumuzdan ve fikirlerimizden vazgeçirmeyeceÄŸi gibi ÅŸehrimize hizmet üretmekten de asla alıkoyamayacağını beyan etmek isterim. Görevi aldığım 2014’ten beri her alanda ÅŸehrimize yenilikler ve yeni hizmetler kazandırdık.

Yüce Yaradan’dan temennim; 31 Mart 2019 tarihinde halkımızın bana tekrar verdiÄŸi bu kutlu görevi “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” düsturuyla yerine hakkıyla getirmeyi nasip etmesidir.

Altın Kalpli insanların ÅŸehrinde böyle olayların yaÅŸanması üzücü olmakla birlikte bu olayın tüm halkımız tarafından kabul edilmeyeceÄŸini biliyorum. Bu üzücü olayı yaÅŸatan hemÅŸehrimizin de en kısa sürede yanlışını anlayacağını ve bu hatasından dönerek tüm kamuoyundan özür dileyeceÄŸini biliyorum. Åžehrimizde nefret söylemi ve eylemi asla tasvip edilmemiÅŸtir. Bu tarz eylemler her kime yapılırsa yapılsın halkımız tarafından kınanmıştır.

Bugüne kadar halkımızın her kesimini ayırt etmeksizin dinleyen ve mesaimizin büyük kısmını halkımızın sorunlarına çare bulmak için harcayan bir kardeÅŸiniz olarak, bu olayı hiç yaÅŸanmamış sayarak aynı düsturla ÅŸehrime ve hemÅŸehrilerime yakışır bir Belediye BaÅŸkanı olmaya ve onların her derdine çözüm bulmaya devam edeceÄŸim. Saygılarımla…