RİZE’NİN DEREPAZARI BELEDİYESİ, ÖĞRENCİLERE ULAŞIMI ÜCRETSİZ YAPTI
25/10/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

RİZE’NİN DEREPAZARI BELEDİYESİ, ÖĞRENCİLERE ULAŞIMI ÜCRETSİZ YAPTI

Rize’nin Derepazarı Belediyesi, tüm öÄŸrencilere ulaşımı ücretsiz hale getirdi.

Derepazarı Belediye BaÅŸkanı Selim Metin, diÄŸer belediyelere örnek olacak bir uygulama baÅŸlattı. BaÅŸkan Metin, öÄŸrencilerin ve ailelerin ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla ilçede ilköÄŸretimden üniversitesine kadar tüm öÄŸrencilerin belediye otobüslerinden ücretsiz ulaşım saÄŸlayacaklarını açıkladı.

BaÅŸkan Metin, yaptığı açıklamada, “2019-2020 EÄŸitim öÄŸretim yıllı süresince Derepazarı – Rize ve Rize – Derepazarı arasında orta öÄŸretim, lise ve üniversite öÄŸrencilerimize Derepazarı Belediyesi Halk otobüslerinde ücretsiz olarak ulaşım imkânı saÄŸlanacaktır.” dedi.

BaÅŸkan Metin, ücretsiz ulaşım imkanından faydalanmak isteyen öÄŸrencilerin bir an önce Belediye Sekreteryalığına gerekli evrakları teslim etmeleri gerektiÄŸini ifade ederek, “Belediye BaÅŸkanlığımızın saÄŸlamış olduÄŸu bu imkândan faydalanmak isteyen Derepazarı’nda ikamet eden veya öÄŸretim gören öÄŸrencilerimizin Belediye BaÅŸkanlığımız sekretaryasına öÄŸrenci belgeleri, ikametgâh belgesi ve nüfus cüzdanı suretiyle müracaat etmeleri gerekmektedir.” diye konuÅŸtu.