İl Kordinasyon Kurulu Vali Ustaoğlu Başkanlığında Gerçekleşdi
15/10/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

İl Kordinasyon Kurulu Vali Ustaoğlu Başkanlığında Gerçekleşdi

Ä°l Koordinasyon Kurulu 2019 Yılı 4.Dönem Toplantısı Vali UstaoÄŸlu BaÅŸkanlığında GerçekleÅŸtirildi.

Trabzon İl Koordinasyon Kurulunun 2019 Yılı 4. Toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında yapıldı.

Valilikte gerçekleÅŸtirilen toplantıya Vali UstaoÄŸlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, Trabzon BüyükÅŸehir Belediyesi temsilcileri, kaymakamlar, ilçe belediye baÅŸkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

2019 yılı içerisinde yapılan ve yapılmakta olan faaliyetlerin deÄŸerlendirildiÄŸi toplantıda, konuÅŸma yapan Vali UstaoÄŸlu, “2019 yılı içerisinde yatırımcı kuruluÅŸlarımız 10 ana ve deÄŸiÅŸik alt sektörlerde toplamda 13.5 Milyar TL proje tutarı olan 379 proje üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu projeler için 2019 yılında genel idare, döner sermaye ve mahalli idare bütçelerinden toplam 1.9 Milyar TL ödenek tahsis edilmiÅŸtir. Bu tahsis edilen ödeneÄŸin Ekim ayı sonu itibariyle 1.4 Milyar TL’si harcanarak yüzde 75 nakdi yüzde 62 fiziki gerçekleÅŸme saÄŸlanmıştır.

Ä°limizde bu dönem kamu yatırımlarına yapılan harcamaya göre kuruluÅŸlar bazında ilk üç sırayı Karayolları Bölge MüdürlüÄŸü, Trabzon BüyükÅŸehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü ve Devlet Su Ä°ÅŸleri Bölge MüdürlüÄŸü almaktadır. Yatırımlarımız ilimizde yıl sonuna kadar devam edecektir. Önümüzdeki iki buçuk aylık dönemi verimli bir ÅŸekilde deÄŸerlendirip hedeflediÄŸimiz noktaya ulaÅŸacağız” dedi.

Vali UstaoÄŸlu’nun faaliyetleri deÄŸerlendirmesinden ardından toplantı kurum müdürlerinin sunumlarıyla devam etti.