TİSKİ'NİN SU KESME UYGULAMASI’NA ZORLUOĞLU’NUN ÇEVABI
08/10/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

TİSKİ'NİN SU KESME UYGULAMASI’NA ZORLUOĞLU’NUN ÇEVABI

Trabzon Büyük Åžehir Beldiyesinin Ekim ayı toplantısında CHP meclis üyesi Tugay Åžahin Su kesintisi ile ilgili sorusuna ZorluoÄŸlu cevap verdi.

CHP Meclis üyesi Tugay Åžahin'in " TÄ°SKÄ° 2-3 ay fatura ödemeyenlerin suyunu kesiyor. Suyu kesmekle insanların yaÅŸam hakkını elinden alınıyor. Borcun tahsil edemeyenler hakkında iÅŸlem yapılmalı. Ortahisar Belediyesi de emlak vergisi için hesaplara ipotek koyduruyor." ÅŸeklindeki açıklamasına ZorluoÄŸlu ve Ortahisar Belediye BaÅŸkanı Ahmet Metin Genç'ten yanıt geldi.

ZorluoÄŸlu TÄ°SKÄ°'nin uygulaması hakkında "Sadece Türkiye'de deÄŸil dünyada bu hizmetten yararlananların borcunu ödemeyince hizmetten yararlanamaması normaldir. Biz de istemiyoruz ama Tiski'nin en büyük geliri su geliri. Bundan mahrum kalırsa hizmetleri gerceklestiremez" dedi.

Ahmet Metin Genç ise emlak vergisi konusunda "Biz vatandaÅŸlarımızdan borçlarını ödemeleriniisteriz. Bütün hukuki yolları tüketiyoruz. Ondan sonra hizmetleri kesintiye aksatmamak adına bu yolu kullanıyoruz. " Ä°fadelerini kullandı.

Suyu kesmekle insanların yaÅŸam hakkı elinden alınıyor,insanın evinde kullanıcagı su kotası verırsın fazlasını kullandığında ücretini alırsın veya farklı illerde olduÄŸu gibi Su’da indirim uygularsın.Ä°stanbul’da Su’da indirim olduda Trabzon’da neden inidrim olmadı?