Uzungöl Müzesi’nin Açılışı Gerçekleşti
27/09/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Uzungöl Müzesi’nin Açılışı Gerçekleşti

Çaykaralı Ä°ÅŸadamı Dursun Ali Ä°nan tarafından oluÅŸturulan ve içerisinde Trabzon’un tarihi geçmiÅŸini ve medeniyetini yansıtan kültür eserlerinin yer aldığı Uzungöl Müzesi hizmete açıldı.

 Açılışa Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu, Devlet Eski Bakanı Faruk Özak, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Murat ZorluoÄŸlu, Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof Yusuf Åževki Hakyemez, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Suat HacısalihoÄŸlu, Çaykara Kaymakamı Salih ÇiÄŸdem, Ä°lçe Belediye BaÅŸkanı Hanefi Tok, Ä°l Kültür ve Turizm Müdürü Ali AyvazoÄŸlu, il protokolü ve vatandaÅŸlar katıldı.  

Açılışta bir konuÅŸma yapan Vali UstaoÄŸlu, “Trabzon’umuzun medeniyetine, tarihine, geçmiÅŸine yakışan bir müze oldu. GeçmiÅŸine sahip olamayan milletler geleceÄŸini inÅŸa edemezler. Tarihine ve medeniyetine sahip çıkmak önemli. Bugün burada geçmiÅŸimize ait birbirinden kıymetli eserlerin yer aldığı müzenin açılışını yaptık. Trabzon’umuzun uluslararası marka deÄŸeri olan Uzungöl’ümüzde böyle bir müzenin açılmış oyması da çok daha anlamlı. Çünkü turizm ilimizde yükselen deÄŸer. Yüzbinleri aÅŸan ziyaretçimiz var. Geçen yıl dış hatlardan ilimize gelen yolcu sayısı yüzde 55 oranında arttı. Sadece yolcu sayısı deÄŸil, uçuÅŸ sayısıyla birlikte ilimiz çok güzel bir turizm sezonu geçirdi. Uzungöl’e gelen araç sayısı 700 bini aÅŸtı. Açtığımız müzelerimizle, yapacağımız yeni yatırım ve projelerle böyle bir turizm destinasyon alanı çok daha güzel dönemler yaÅŸayacaktır. Bu eÅŸsiz kültür mirasını ilimize kazandıran baÅŸta Ä°nan ailesi olmak üzere emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Açılışın ardından Vali UstaoÄŸlu ve beraberindekiler müzeyi gezerek eserleri yakından incelediler.