Trabzon’da Bilim, Sanat ve Teknoloji Festivali Başladı
23/09/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Trabzon’da Bilim, Sanat ve Teknoloji Festivali Başladı

Trabzon BüyükÅŸehir Belediyesi öncülüÄŸünde ve TÜBÄ°TAK Ä°ÅŸbirliÄŸinde gerçekleÅŸtirilen “Üreten Bir Trabzon Ä°çin Bilim, Sanat ve Teknoloji Festivali” açılış töreni Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu’nun katılımıyla gerçekleÅŸtirildi.

Hamamizade Ä°hsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliÄŸe Vali UstaoÄŸlu’nun yanı sıra,  Trabzon Milletvekilleri Bahar AyvazoÄŸlu, Hüseyin Örs, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Murat ZorluoÄŸlu, , Ortahisar Belediye BaÅŸkanı Ahmet Metin Genç, öÄŸrenciler, öÄŸretmenler ve veliler katıldı. 

Buradaki konuÅŸmasında Vali UstaoÄŸlu, “Bugün burada böyle anlamlı ve güzel bir organizasyonda bir arada olmaktan mutluluk duymaktayız. Teknoloji meraklılarını, zanaatkârları, eÄŸitimcileri, teknisyenleri, hobi ustalarını, bilim kulüplerini, öÄŸrencileri ve her yaÅŸtan insanın yaptıklarını göstermek ve öÄŸrendiklerini paylaÅŸmak için bir araya getirmeyi hedefleyen bilim ÅŸenliÄŸi ÅŸehrimiz açısından son derece önemlidir. Organizasyonda emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından Vali UstaoÄŸlu, etkinliÄŸe katkı saÄŸlayanlara plaketlerini taktim etti.

Trabzon BüyükÅŸehir Belediye tarafından içerisinde 62 farkı temalı etkinliÄŸin (bilim, sanat, teknoloji vb.) yer aldığı bilim festivali projesi hazırlanmış ve TÜBÄ°TAK’a sunulmuÅŸ olan projeler bilim ÅŸenliÄŸi desteÄŸi almaya hak kazanmıştır.

Sanayi 4.0 dijital dönüÅŸüm sürecinde yeni teknolojilerin tanıtılması, bu teknolojilerin kullanılabilmesi için becerilerin katılımcılara kazandırılması ve teknolojinin sosyal faydaya dönük konularda kullanımının artırılmasını amaçlayan bilim festivali 23-26 Eylül 2019 tarihleri arasında Hamamizade Ä°hsanbey Kültür Merkezi’nde açık kalacaktır