Gümüşhane'de Kaçak Avlanan Avcılara Ceza Kesildi
23/08/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Gümüşhane'de Kaçak Avlanan Avcılara Ceza Kesildi

 

GümüÅŸhane’de avlanılması yasak olan balık türünü yasaklanan yöntemle avladıkları tespit edilen 3 kiÅŸiye ayrı ayrı bin 440 TL olmak üzere toplamda 4 bin 320 TL ceza kesildi.

GümüÅŸhane’de balık avına yasak olan derelerden birisi olan Torul-Kocadal Köyü, Kalis Deresinde Av Koruma ve Kontrol çalışmaları sırasında yasak olan yöntemle, boy ve limit ölçülerine uymadan 42 adet kırmızı benekli alabalık avı yaptıkları tespit edilen 3 kiÅŸi DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) GümüÅŸhane Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerince yakalandı. Åžahıslar hakkında ayrı ayrı bin 440 TL olmak üzere toplamda 4 bin 320 TL idari para cezası uygulandı.

GümüÅŸhane DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar Åžube Müdürü Ä°lbeyi Aydın, GümüÅŸhane’de 322 bin 950 adet kırmızı benekli alabalığın derelere bırakıldığını belirterek, “Zarar görmüÅŸ ve doÄŸal popülasyonun azaldığı akarsularda DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar Genel MüdürlüÄŸümüz tarafından 2005 yılında ‘DoÄŸal Alabalık Üretilmesi ve Orman Ä°çi Suların Balıklandırılması Projesi’ uygulamaya konulmuÅŸtur. Projenin amacı orman içi sulardaki doÄŸal alabalık popülasyonlarının optimum düzeye ulaÅŸtırılması, bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonu, gen kaynaklarının korunması, yaban hayvanlarının besin ihtiyaçlarının karşılanması, doÄŸal türlerimizin tanıtımı ve farkındalığın arttırılması, sportif olta balıkçılığının geliÅŸtirilmesi ve orman köylüsünün sosyo-ekonomik yönden kalkındırılmasıdır. Bu proje kapsamında ise GümüÅŸhane ilimizde çeÅŸitli orman içi akarsulara bu zamana kadar 322 bin 950 adet kırmızı benekli alabalık yerleÅŸtirilmesi yapılmış ve balık salımı yapılan bu akarsu dereleri 3 yıl boyunca balık avına kapatılmıştır” dedi.