Rize'de NiÅŸan Yemeginde 231 KiÅŸi Zehirlendi
15/07/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Rize'de NiÅŸan Yemeginde 231 KiÅŸi Zehirlendi

Rize'nin ArdeÅŸen ilçesi ArmaÄŸan köyünde düzenlenen yemekli niÅŸan merasimi sonrası fenalaÅŸarak hastaneye müracaat edenlerin sayısı 231'e yükseldi.

Alınan bilgiye göre, dün akÅŸam ArmaÄŸan köyünde niÅŸan merasiminde davetlilere tavuklu pilav ve ayran ikram edildi. Yemek yedikten sonra karın aÄŸrısı, bulantı ve baÅŸ dönmesi yaÅŸayan vatandaÅŸlar, zehirlenme ÅŸüphesiyle Kaçkar Devlet Hastanesine baÅŸvurdu. Gıda zehirlenmesi ÅŸüphesiyle tedavi altına alınan 231 kiÅŸi hastane koridorlarını doldurdu. Pazar ilçesinde bulunan Kaçkar Devlet Hastanesinin yetersiz kalması üzerine bazı hastalar Çayeli, Fındıklı ve Rize Devlet Hastanelerine sevk edildi. Çevredeki hastanelerin hekim ve personellerinin evlerinden çaÄŸrıldıkları, hastaların genel anlamda saÄŸlık durumlarının ise iyi olduÄŸu öÄŸrenildi.

"Åžüphemiz tavuktan yana"

Olayı adli vaka olarak ele aldıklarını ifade eden Rize Ä°l SaÄŸlık Müdürü Mustafa Tepe, "Durumu çok ciddi olan kimse yok. Bir hastamızın ÅŸikayeti ÅŸiddetli olduÄŸu için vatandaşımızı Çayeli Devlet Hastanemizden Rize Devlet Hastanemize gönderdik. Hastalarımız ağırlıklı olarak Kaçkar Devlet Hastanemize baÅŸvurdu. NiÅŸanda tavuk ve pilav dağıtıldı. Åžüphemiz ÅŸu anlık tavuktan olduÄŸundan yanadır. Konuyu adli vaka olarak ele alıyoruz. Gerekli incelemeleri yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.