ASKON Ekonımik Değerlendirme Toplantısını Trabzon’da Gerçekleştirdi
13/07/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

ASKON Ekonımik Değerlendirme Toplantısını Trabzon’da Gerçekleştirdi

Anadolu Aslanları Ä°ÅŸ Adamları DerneÄŸi (ASKON)’un her ay bir ilde açıkladığı Aylık Ekonomi DeÄŸerlendirme Toplantısı’nın 6. sı Trabzon’da gerçekleÅŸtirildi.

Trabzon’da bir otelde gerçekleÅŸtirilen toplantıya Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga ToÄŸan, Ortahisar Belediye BaÅŸkanı Ahmet Metin Genç, Askon Genel BaÅŸkanı Orhan Aydın ve iÅŸ adamları katıldı.

Buradaki konuÅŸmasında Vali UstaoÄŸlu,Karadeniz’in incisi Trabzon’un bölgenin en önemli çekim merkezi olan illerin başında geldiÄŸini söyleyerek, “Bu anlamda böyle bir ÅŸehrin valisi olmak, güzel insanlara hizmet etmek bizler içinde son derece onur vericidir.

Sizlerle birlikte bu ÅŸehrin geleceÄŸine katkıda bulunmak adına ne gerekiyorsa tüm yerel dinamiklerimizle birlikte el birliÄŸiyle içerisinde yapmaya gayret göstereceÄŸiz. Bu ÅŸehri yeniden keÅŸfetmeye gerek yok. Asya ile Avrupa’nın birleÅŸtiÄŸi Tarihi Ä°pek Yolu güzergahı üzerinde yer alan Trabzon doÄŸal güzellikleri, tarihi misyonuyla ve liman ÅŸehri olması münasebetiyle önemli bir misyona sahiptir.  Burada önemli olan ÅŸehir adına bu vizyona uygun neler yapmak gerekiyorsa hep birlikte onu yapmaktır.

Hedeflerini 2023 olarak belirleyen ve dünyanın ilk on büyük ekonomisi içerisine girmeyi amaçlayan ülkemiz bunun yanında vizyonunu da 2053–2071 olarak belirlemiÅŸtir. Bu manada Trabzon’un giriÅŸimcilerine de çok ciddi ihtiyaç olduÄŸunu belirtmek isterim. Ä°limiz farklı alanlarda yetiÅŸtirdiÄŸi kıymetli ÅŸahsiyetleriyle ülkemizin birçok yerinde söz sahibi olmuÅŸ, yönetiminde, ekonomisinde ve yönetiminde bulunmuÅŸtur. 

BilindiÄŸi gibi Trabzon istihdama, ekonomiye ciddi katkıları olan iÅŸ adamlarımızın daha güzel iÅŸler yapması ve destek olma adına cazibe merkezi olma programı içirisine alınmıştır. Bu noktada Sanayi ve Teknolojisi Bakanımıza huzurlarınızda teÅŸekkür etmek istiyorum. Bu program iÅŸ adamlarımızın, giriÅŸimcilerimizin ortak kültürlerini ve fikirlerini birleÅŸtirmek adına çok önemlidir" dedi.