Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun Ä°lk Yorumu
23/06/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun Ä°lk Yorumu

CHP'li Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, yenilenen seçimle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu. Ä°mamoÄŸlu, "Ön yargı dönemi bitmiÅŸtir. Bu kenti tek başıma yönetecek deÄŸilim. Liyakat ve çalışkanlığı olan herkes benimle çalışabilir" dedi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a da seslenen Ä°mamoÄŸlu, "Sizinle uyum içerisinde çalışmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

Ä°mamoÄŸlu'nun açıklamalarından satır baÅŸları:

"ONLAR BUGÜN DEMOKRASÄ° KAHRAMANIYDI"

Öncelikle bugünkü 23 Haziran'da yaptığımız Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçimi ve tabiki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye'nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve Ä°stanbul'a sonuçlar hayırlı olsun.

Bugün on binlerce hatta yüz binlerce diye ifade edebileceÄŸim sandık başında görev yapan sandık başında görev yapan bütün yol arkadaÅŸlarıma, günün kahramanlarına, yüksek seçim kurulunda hizmet eden bütün arkadaÅŸlarıma minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Onlar bugünün demokrasi kahramanıydı. Yaptıkları hizmetleri her zaman güzel bir anı olarak hatırlayacaklar.

"NET SONUÇLAR TUTANAKLARLA OLUR"

Ancak ÅŸunu da belirtmek isterim ki bugün hali hazırda seçim verileri süreci netleÅŸtirmeye dönük oluÅŸtursa da, net sonuçlar biliyoruz ki tutanaklarla olur. Sandık görevlisi arkadaÅŸlarıma, kat görevlisi arkadaÅŸlarıma, hukuk sorumlularına, biliÅŸim görevlilerine süreç tamamlanana kadar görev yerlerinde kalmalarını rica ediyorum. Lütfen sandıkları terk etmeyin.Bu tarihi sorumluluk halen devam etmektedir.

"16 MÄ°LYON Ä°STANBULLU DEMOKRASÄ°YE OLAN Ä°NANCIMIZI PERÇÄ°NLEMÄ°ÅžTÄ°R"

Çok deÄŸerli vatandaÅŸlarımız, biz Türkiye'de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olanlarız. Demokrasinin saati 31 Mart akÅŸamı çalışmadı. YaÅŸanan her ÅŸeyi tüm milletimiz biliyor. Ama saatleri durdurarak zamanının akışını önleyemezsiniz. Gerçekleri üzerini örterek gizleyemezsiniz. Sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra bir de hesap pusulası çıktığını duyurmak isterim. 31 Mart'tan bu yana yapılan haksızlığın hesabı o tanımladığım bir avuç insana kesilmiÅŸtir. Bu Ä°stanbul'da herkesin yeni ve ortak bir sayfa açması anlamına geliyor. Ä°stanbul'da artık adalet, eÅŸitlik hoÅŸgörü olacak, kibir ve ötekileÅŸtirme bitecek. 16 milyon Ä°stanbullu demokrasiye olan inancımızı, adalete olan güvenimizi perçinlemiÅŸtir. Bunu sadece bana oy verenler deÄŸil, tüm vatandaÅŸlarımız saÄŸlamıştır.

"ÖN YARGI DÖNEMÄ° BÄ°TMÄ°ÅžTÄ°R"

Seçimi bir parti veya kesim deÄŸil bütün Ä°stanbul ve ülke kazanmıştır. Kısa sürede herkes böyle hissedecek. Bunun için canla baÅŸla çalışacağım. Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır. OluÅŸturduÄŸumuz Ä°stanbul Ä°ttifakı Türkiye için ön yargıları yok etti. Bugünden sonra her kim giyimine ve hayat tarzına bakarak ön yargı oluÅŸturuyorsa Ä°stanbul ittifakı aklına gelsin. Ön yargı dönemi bitmiÅŸtir. Bu kenti tek başıma yönetecek deÄŸilim. Liyakat ve çalışkanlığı olan herkes benimle çalışabilir. Referans kağıtlarıyla iÅŸe girme dönemi bitmiÅŸtir.

"CUMHURBAÅžKANIMIZLA UYUM Ä°ÇERÄ°SÄ°NDE ÇALIÅžMAYA HAZIRIM"

Sayın CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a seslenmek istiyorum, Ä°stanbul'un acil sorunlarında merkezi ve yerel yönetimin uyum içinde çalışmasını saÄŸlamanın önemi ortadadır. KonuÅŸtuÄŸumuz ÅŸey 16 milyon vatandaşımızın ihtiyacıdır. Sizinle uyum içerisinde çalışmaya hazırım. Mazbatamızı alıp göreve baÅŸlamanın ardından yol haritamızı hazırlayıp sizi ziyaret etme talebimi size iletiyorum.VatandaÅŸ siyasi kavgalardan bıktı. Hizmet üretim ve çözüm bekliyor.