Ordu'da Çittçilere Hayvancılık Destegi
14/06/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Ordu'da Çittçilere Hayvancılık Destegi

Ordu'da, 15 çiftçiye 300 damızlık diÅŸi ve 30 damızlık koç olmak üzere toplam 330 Bafra koyunu dağıtımı gerçekleÅŸtirildi.
Ordu BüyükÅŸehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Ä°l MüdürlüÄŸünce ortaklaÅŸa yürütülen "KoyunculuÄŸun GeliÅŸtirilmesi" projesi kapsamında çiftçilere yönelik 330 Bafra koyununun dağıtım programı düzenlendi.
BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı 
Mehmet Hilmi GülerAltınordu ilçesindeki mezbaha sahasındaki programda yaptığı konuÅŸmada, büyük yatırımlar yaptıklarını ancak bu etkinliÄŸin üretim açısından önemli olduÄŸunu söyledi.
Fındığın yöre için önemli bir ürün olduÄŸunu belirten Güler, ÅŸöyle konuÅŸtu: 
"Meralarımızın azlığını söyleyebiliriz ama bizim fındık bahçelerimizin altı mera aslında. Fındık bir ay uÄŸraşılan bir ürün deÄŸil. 11 ay da onun bahçesi, hatta 12 ay bahçesi koyunculukta da, tavukçulukta da kullanılabilecek. Aynı zamanda tarımda bitkisel üretimde ikinci, üçüncü üründe kullanılacak alanlar. Çinliler ormanların ve aÄŸaçların altını da kullanıyorlar. Hem buharlaÅŸmayı önlüyor, hem de yeni ürünler ortaya çıkıyor. Bu bakımdan 'düÅŸünen Ordu' derken, fındık bahçelerimizin dibini de düÅŸüneceÄŸiz."
Güler, projede emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ederek, "Ayrıca bakan arkadaşım 
Bekir Pakdemirli'ye teÅŸekkür ediyorum. Biz bunları parasıyla aldık, hibe felan deÄŸil. Hepsini belediye olarak paralarını ödedik, sizlere emaneten veriyoruz. Ä°nÅŸallah sizler de bunları çocuklarımız gibi bakarak, her bir kuzuyu yeniden üretime hazırlayarak büyük bir zenginliÄŸi baÅŸlatmak istiyoruz." diye konuÅŸtu.
Tarım ve Orman Ä°l Müdürü 
Kemal Yılmaz ise ülke nüfusunun her geçen gün arttığını ve buna baÄŸlı gıda gereksimini artış gösterdiÄŸine iÅŸaret etti.
Bu noktada küçükbaÅŸ hayvan yetiÅŸtiriciliÄŸinin, kırmızı et üretiminin arttırılması adına geliÅŸtirilmesi gerektiÄŸini vurgulayan Yılmaz, "Ülkemizde 2010 yılından itibaren koyun mevcudumuzda bir artış yaÅŸanmıştır. Bu, ilimizde de 2010 yılından itibaren düzenli olarak her yıl koyun mevcudumuzda bir artış söz konusudur." diye konuÅŸtu.
Yılmaz, dağıtılan ırkın ikizlik oranı yüksek olduÄŸu için çok sayıda yavru elde edileceÄŸini anlatarak, "Bu elde edilen yavrular 5 yıl süreyle tarafımızdan büyükÅŸehirle beraber takipleri yapılacak. Bu takipler sonucunda elde edilen yavrular da damızlık olarak deÄŸerlendirilip, kısa sürede bu ırkın ilimiz geneline yaygınlaÅŸtırılmasına çalışılacaktır." ifadelerini kullandı.
KonuÅŸmaların ardından çekilen kura ile çiftçilere 300 damızlık diÅŸi ve 30 damızlık koç olmak üzere toplam 330 Bafra koyunu dağıtıldı.