11’inci Sosyal Bilimler Liseleri Ulusal Öğrenci Sempozyumu Trabzon’da Başladı
29/04/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

11’inci Sosyal Bilimler Liseleri Ulusal Öğrenci Sempozyumu Trabzon’da Başladı

Milli EÄŸitim Bakanlığı OrtaöÄŸretim Genel MüdürlüÄŸü himayelerinde, Trabzon ValiliÄŸi, Trabzon BüyükÅŸehir Belediyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi iÅŸbirliÄŸiyle “21. Yüzyıl Ä°nsanlık Tehditleri” teması ile 11’incisi düzenlenen Sosyal Bilimler Liseleri 11. Ulusal ÖÄŸrenci Sempozyumunun açılışı gerçekleÅŸtirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan açılışa, Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga ToÄŸan, Milli EÄŸitim Bakanlığı OrtaöÄŸretim Genel MüdürlüÄŸü Daire BaÅŸkanı Åžükrü Gündemir, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Ören, Trabzon Milli EÄŸitim Müdürü Hızır AktaÅŸ, Rize Milli EÄŸitim Müdürü YaÅŸar Koçak, öÄŸrenciler ve öÄŸretmenler katıldı.

Sempozyumda konuÅŸma yapan Vali UstaoÄŸlu, “Her bir çocuÄŸumuz bizim için bir deÄŸer ve zenginliktir. Çocuklarımızı iyi ve bilgili bireyler olarak yetiÅŸtirmek hepimizin görevidir. EÄŸitim çok önemlidir, ama deÄŸerler eÄŸitimi de bir o kadar önemlidir. Yarının büyükleri olan çocuklarımızın eÄŸitim ve öÄŸretimi için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. Tabi ki gençlerimize sadece eÄŸitim ve öÄŸretim alanında deÄŸil, kendilerini en iyi ÅŸekilde ifade edebildikleri, bilgi ve becerileri doÄŸrultusunda sanat, spor, siyaset ve birçok alanda da geliÅŸmeleri için ön ayak olmalıyız. Birliktelik ruhunu yakalamalıyız. O zaman baÅŸarı gelir” dedi.

KonuÅŸmasında 16 yıllık geçmiÅŸe sahip olan Sosyal Bilimler Liselerinin önemine deÄŸinen Vali UstaoÄŸlu, “OrtaöÄŸretim Genel MüdürlüÄŸü bünyesinde kurulan bu eÄŸitim kurumlarımız ülkemizin geleceÄŸi olan çocuklarımızın eÄŸitimleri açısından son derece önemli bir misyona sahiptir. BilindiÄŸi gibi ülkelerin hukuk adamlarının, yöneticilerinin, edebiyatçılarının, tarihçilerinin yetiÅŸmesinde en önemli görev Sosyal Bilimler Liselerine aittir. Bu gün burada tüm insanlığın problemi olan göçün toplumsal etkileri, savaÅŸlar, iklim deÄŸiÅŸikleri konularının öÄŸrencilerimiz tarafından tartışılması ve fikirler geliÅŸtirmesi de bu liselerimizin ne kadar önemli olduÄŸunu bir kez daha ortaya koymuÅŸtur. “ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Dünyada iç savaÅŸlar, terör, ekonomik bunalımlar vb nedenlerle çok ciddi göçlerin yaÅŸandığını ifade eden Vali Ä°smail UstaoÄŸlu, “Ülkemiz de bunu en fazla yaÅŸayan ülkelerin başında geliyor.

BulunduÄŸu coÄŸrafya, stratejik pozisyonu nedeniyle yüzyıllardır Anadolu göçlerin merkezi haline gelmiÅŸ, göç güzergâhının, göç koridorunun ana merkezi olmuÅŸtur. Bizim ülkemiz göç anlamında 1951 yılında Cenevre AntlaÅŸmasının yüklediÄŸi birçok yükümlülüÄŸü yerine getiren bir ülkedir. Bu kapsamda Türkiye’deki göçmenlere ve mültecilere yönelik sistemli düzenlemelerle ortaya çıkması muhtemel birçok sorununda önüne geçilmesine çalışılmaktadır.” diye konuÅŸtu.

Misafir 75 okul, 95 öÄŸrenci, 74 danışman öÄŸrencinin katıldığı sempozyum 29-30 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecektir.