Trabzon’da Ölçme Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
30/03/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Trabzon’da Ölçme Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2023 EÄŸitim Vizyonu Çerçevesinde Ölçme DeÄŸerlendirme Bölge Ä°l Milli EÄŸitim Müdürleri Toplantısı Trabzon’da GerçekleÅŸtirildi.

Ölçme, DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü  Dr.Sadri Åžensoy’un baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirilen toplantıya, Milli EÄŸitim Müdürümüz Hızır AktaÅŸ, Artvin Milli EÄŸitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Bayburt Milli EÄŸitim Müdürü Cengiz KarakaÅŸoÄŸlu, Giresun Milli EÄŸitim Müdürü ErtuÄŸrul TosunoÄŸlu, GümüÅŸhane Milli EÄŸitim Müdürü Seydi doÄŸan, Ordu Milli EÄŸitim Müdürü Kutlu Tekin BaÅŸ ve Rize Milli EÄŸitim Müdürü YaÅŸar Koçak katıldı.

Toplantıda, 2023 Vizyon Belgesi’nde ölçme, deÄŸerlendirme ve sınav hizmetleri, E-sınav salonlarının kullanımı, TIMSS Sınavları ile ilgili hazırlıklar, izleme araÅŸtırmasına iliÅŸkin illerimizde yürütülen çalışmalar, ölçme deÄŸerlendirme alanında yapılacak çalışmalar ile 2023 EÄŸitim Vizyonu’ndaki hedefler arasında yer alan okullar arası baÅŸarı farklarının azaltılması kapsamında illerdeki ölçme deÄŸerlendirme merkezlerinden daha etkin bir ÅŸekilde nasıl yararlanılabileceÄŸi ve öÄŸretmenlerimize ölçme deÄŸerlendirme konusunda verilebilecek eÄŸitimlerin çerçevesi görüÅŸüldü.

Dr Sadri Åžensoy yaptığı açklama “Yeni dönemde il müdürlüklerinin yapacakları protokollerle üniversitelerimizden daha fazla faydalanmayı planlıyoruz. Bu çerçevede öÄŸretmenlerimizin ölçme deÄŸerlendirme alanında uzmanlaÅŸmasını saÄŸlamak için de üniversitelerimizden azami düzeyde yararlanmayı amaçlıyoruz” dedi.