Sumela Manastırının 2. Etap Açılış Tarıhını Verdi
09/03/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Sumela Manastırının 2. Etap Açılış Tarıhını Verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon'un Maçka ilçesinde, 4 yıldır süren restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılan Sümela Manastırı'nda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Ersoy, manastırın ilk etabını 18 Mayıs'ta ziyarete açılacağını hatırlatıp, ikinci etabın ise 2020'ye yetiÅŸtirme kararı alındığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeÅŸitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'a geldi. Trabzon Havalimanı'nda yapılan karşılama sonrası Trabzon ValiliÄŸi'ni ziyaret eden Bakan Ersoy, burada valilik ÅŸeref defterini imzaladı. Daha sonra Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu, Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Murat ZorluoÄŸlu, milletvekilleri ile görüÅŸen Bakan Ersoy, turizm sektörü temsilcileri ile toplantı gerçekleÅŸtirdi. Bakan Ersoy, toplantının ardında, 4 yıldır restorasyon çalışmaları süren ve Mayıs ayında birinci kısmının ziyarete açılması beklenen Sümela Manastırı'nda giderek, incelemelerde bulundu.

Ä°KÄ°NCÄ° ETAP Ä°ÇÄ°N TARÄ°H VERDÄ°

Ziyaret ve incelemelerle ilgili konuÅŸan Bakan Ersoy, manastırın ilk etabının 18 mayısta açılacağını hatırlattı. Ersoy, Eylül ayındaki ziyaretimizde Sümela Manastırı'nı açmak için yeni bir programa geçme kararı aldık daha erken açabilmek için. Birinci etabı tamamlamak üzereyiz. 18 Mayıs 2019 Müzeler Günü'nde birinci etabı ziyaretçiye açıyoruz. Bugün çok geniÅŸ kapsamlı bir toplantı yaptık. Toplantı sonunda ikinci etabında hızlanması için yapılması gerekenler konusunda mutabakata vardık. Ä°kinci etabın açılışı 2020'nin sezon sonunu bulacaktır. Onu da erkene çekerek 18 Mayıs 2020'ye ikinci etabı yetiÅŸtirme kararı aldık. TaÅŸeronlarımızla gerekli düzenlemeleri finansal desteÄŸi vererek Sümela Manastırının kalan kısmını da yetiÅŸtireceÄŸiz dedi.