Liselere Geçiş Sınavı (LGS)Trabzon’da Masaya Yatırıldı
28/02/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Liselere Geçiş Sınavı (LGS)Trabzon’da Masaya Yatırıldı

MEB Ölçme DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Åžensoy, ‘2023 EÄŸitim Vizyonu’ çerçevesinde yürütülen Beceri Temelli Soru Yazma Çalıştayı’nın açılış programını gerçekleÅŸtirmek ve Liselere GeçiÅŸ Sınavı’nın öÄŸretmen ve öÄŸrenciler açısından sahadaki yansımalarını görmek, deÄŸerlendirmek için Trabzon’u ziyaret etti.

"EÄŸitim sistemimizdeki tüm sınavlar amacı, içeriÄŸi, soru tiplerine baÄŸlı yapısı ve saÄŸlayacağı yarar baÄŸlamında yeniden düzenlenecek"

Genel Müdür Åžensoy, açılış programının ardından Trabzon Ortahisar Bedri Rahmi EyüboÄŸlu Ortaokulunda bu yıl Liselere GeçiÅŸ Sınavı’na girecek 8. sınıf öÄŸrencileriyle söyleÅŸi düzenledi. ÖÄŸrencilerin sorularıyla ÅŸekillenen son derece verimli bir söyleÅŸinin ardından, Trabzon’daki TIMSS uygulama okullarından biri olan Trabzon Ortahisar Ata Ortaokulunu ziyaret eden Genel Müdür burada, uygulama kapsamındaki 5. ve 8. sınıf öÄŸrencilerinin TIMSS hazırlık sürecini inceledi.

Ziyaretin ardından Trabzon genelinde görev yapan, 8. sınıflarda derse giren 200 öÄŸretmen ile LGS içerikli toplantı yaparak süreç ile ilgili genel bir deÄŸerlendirme yaptı. Åžensoy yaptığı konuÅŸmada, “2023 EÄŸitim Vizyonu’nda birinci hedefin eÄŸitim kalitesinin artırılması için ölçme deÄŸerlendirme yöntemlerinin etkinleÅŸtirilmesi olduÄŸunu ifade ederek, eÄŸitim sistemimizdeki tüm sınavlar amacı, içeriÄŸi, soru tiplerine baÄŸlı yapısı ve saÄŸlayacağı yarar baÄŸlamında yeniden düzenlenecek. 2023 EÄŸitim Vizyonu’yla birlikte ölçme deÄŸerlendirmedeki soru yaklaşımı, akıl yürütme, eleÅŸtirel düÅŸünme, yorumlama, tahmin etme zihinsel becerilerin sınanması öne çıkacaktır.” dedi.

“Kitap okuyan öÄŸrenci kazanacak!”

Yeni sistem sınavlarda artık bilgi depolamaya dayalı, öÄŸrencinin sadece hafıza gücünü ölçen sorulara yer verilmeyecek. ÖÄŸrenci eÄŸer bilinçli bir ÅŸekilde kitap okursa bu sınavlarda rahatlıkla baÅŸarılı olabilecek. BaÅŸarı çok okuyanların olacak. Zira okuyan öÄŸrencinin anlama, idrak etme, yorumlama, tahmin etme yeteneÄŸi artar. Yeni tip sorularda da bizler öÄŸrencilerden bu becerilerini sergilemelerini istiyoruz.” ÅŸeklinde konuÅŸan Åžensoy, “Önümüzdeki yıldan itibaren Bakanlık olarak örnek soru sayısını da artıracağız.” dedi.

Genel Müdür Dr. Sadri Åžensoy, son olarak Trabzon’da pilot olarak uygulanacak olan Ä°l Ölçme DeÄŸerlendirme Sesli e-Sınav Merkezinin yerini ziyaret ederek Trabzon’daki programını tamamladı.