Fındıkta Verim ve Kalite İçin Bilgilendirme Yapıldı
15/02/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Fındıkta Verim ve Kalite İçin Bilgilendirme Yapıldı

Trabzon Ticaret Borsası tarafından düzenlenen  “Fındık Verim ve Kalite Ä°çin Hastalık ve Zararlılarla Mücadele Toplantısı” Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirildi.

Trabzon Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıya Vali UstaoÄŸlu’nun yanı sıra Trabzon Ticaret Borsası Meclis BaÅŸkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Eyyüp Ergan, Trabzon Tarım ve Orman Ä°l Müdürü Cahit Gübay ve Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren Ticaret Borsası ve Ziraat Odası yetkilileri katıldı.

Fındık bahçelerinde verim ve kaliteyi düÅŸüren zararlı Kahverengi Kokarca böceÄŸi ile mücadele yöntemlerinin deÄŸerlendirildiÄŸi toplantıda konuÅŸma yapan Vali UstaoÄŸlu, fındığın ülkemizin en önemli ihracat kaynaklarından bir tanesi olduÄŸunu ifade ederek, ”Bundan dolayı fındık dış ticaret hacmimizde önemli yer tutuyor. Fındıkta meydana gelen bu tür zararlı olaylara karşı önleyici her türlü tedbiri almaya yönelik çalışmalar yapacağız. Bu bakımdan bugün burada bilgilendirmek amacıyla yapmış olduÄŸumuz toplantı son derece önemlidir” dedi.