Akçaabat’da Ögrenciler Marul Hasadı Yaptı
08/02/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Akçaabat’da Ögrenciler Marul Hasadı Yaptı

Akçaabat Ziraat Odası BaÅŸkanlığına 05 Åžubat 2019 da Yapılan olaÄŸan genelkurulda yeniden seçilen Mustafa Hikmet EyüpoÄŸlu yeni dönemin ilk etkinliÄŸini ‘’Toprak Tarım Sevgisi’’ üzerine Akçaabat ziraat odası eÄŸitim serasına marul fidesi diken öÄŸrenciler hasat yaparak gerçekleÅŸtirdi.

Akçaabat Ziraat Odası BaÅŸkanlığı eÄŸitim serasındaki hasada Türkiye Ziraat Odaları BirliÄŸi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan KozoÄŸlu, Akçaabat Ziraat Odası BaÅŸkanı Mustafa Hikmet EyüpoÄŸlu, Yaylacık Ortaokulu 4. sınıf öÄŸrencileri Sınıf ÖÄŸretmeni Besim Erhan Özlü , Okul Müdürü Hüseyin Akyüz ile birlikte, marul hasadı yapıldı.

Hasat yapan öÄŸrenciler son derece mutlu ve heyecanlı oldukları gözlemledi. marul hasadını öÄŸrencilere Ziraat Mühendisleri Veysel Baki ve Alihan Hikmet Bayram tarafından gösterildi. ÖÄŸrenciler kendi diktikleri ve hasat ettikleri Ziraat Odası Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü ile yapmış olduÄŸu “toprak tarım sevgisi” Protokolü kapsamında öÄŸrenciler toprakla buluÅŸuyor da bahçe 11. etkinliÄŸini gerçekleÅŸtirdi.

Akçaabat Ziraat Odası BaÅŸkanı EyüpoÄŸlu; öÄŸrencilere amacımız sizleri tarımsal üretim alanlarına getirerek burada kendi ellerinizle dikim yapmanızı saÄŸlamaktı. Åžimdi dikimini yaptığımız marullarda hasat yapacağız. Bu sayede insan tabiat iliÅŸkisi güçlenecek sizlerin tabiatı sevmesi onu tanımasına baÄŸlıdır, tarımı doÄŸayı ve tarımsal süreçler ile insan tarım arasındaki iliÅŸkiyi kavramanızda sizlere aracı oluyoruz. Seramızın kurulumunun ilk yılında birkaç sebze çeÅŸidini bir arada dikmiÅŸtik marul hasadını gerçekleÅŸtiriyoruz, görsel amaçlı da olsa üreticilerimize farklı bitki türlerinde, kültürel iÅŸlemler baÅŸta olmak üzere, mini eÄŸitimler verebileceÄŸiz. Çok üründen ziyade kaliteli ürünün yüksek fiyattan alıcı bulduÄŸu gerçeÄŸini üreticilerimizle müÅŸahede ederek bitkisel üretim anlayışımızı bu temel üzerinde yoÄŸunlaÅŸtıracağız. Ä°fadelerini kullandı.