Ordu'da Kar Yağışı Kayak Merkezinin Yüzünü Güldürdü
28/12/2018
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Ordu'da Kar Yağışı Kayak Merkezinin Yüzünü Güldürdü

Ordu'nun Kabadüz ilçesine baÄŸlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda 650 dönüm alan üzerine inÅŸa edilen Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı yaklaşık 1 metreye ulaÅŸtı.

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, kayak turizm işletmecilerini sevindirdi.

Kabadüz Belediye BaÅŸkanı Yener Kaya, yaptığı açıklamada, turizm ve spor alanında önem arz eden tesisin açılışının 2017'de yapıldı.

Açıldığı günden bu yana kayak tesisinin yeteri kadar kar alamadığını belirten Kaya, bu nedenle kayakseverlerin tesisten yeteri kadar faydalanamadığını söyledi.

Tesisten keyifle istifade edebilmek için sadece 50 santimetre kara ihtiyaç duyulduÄŸunu vurgulayan Kaya, son kar yağışıyla birlikte bu seviyenin geçildiÄŸini belirtti.

Kente ve bölgeye büyük katkı saÄŸlayacağına inandıkları kayak tesisine son günlerde etkili olan karın yüzleri güldürdüÄŸünü kaydeden Kaya, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde ÅŸu anda yaklaşık bir metre yüksekliÄŸinde kar mevcuttur. Resmi açılışı 2017 yılında gerçekleÅŸen kayak merkezine ilk defa bu kadar fazla kar yaÄŸdı. Tesisimiz sosyal tesisleri, eÄŸitmenleri ve iki adet telesiyeji ile hizmete hazırdır. Ä°ÅŸletmeciliÄŸi Ordu BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından yapılan tesisimize gerek il içerisinden, gerekse de il dışından tüm vatandaÅŸlarımızı bekliyoruz."

Çambaşı Yaylası'nda konaklama probleminin olmadığını da dile getiren Kaya, bölgeye gelen vatandaÅŸların en iyi ÅŸekilde ağırlanacağının altını çizdi.

Kaya, tesiste Türkiye'ye onur verecek kayakçılar yetiÅŸmesini temenni ettiklerini de kaydederek, "Åžu anda Karadeniz'in en büyük kayak merkezlerinin arasında bu tesis gerçekten bölgeye çok büyük hizmetler yapacak. Burası bölgenin hem iktisadi kalkınması hem de gençlerimizin kış sporlarını noktasında yetiÅŸmesinde önemli rol alacak." dedi.

Kaya, kayak tesisine rahat ve konforlu bir ulaşım saÄŸlanabilmesi için ekiplerin yol güzergahlarında hazır olduklarını ifade etti.