Davut Çakır Trabzon Büyükşehir Belediye Başnakan  Aday Adayı Oldu
12/11/2018
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Davut Çakır Trabzon Büyükşehir Belediye Başnakan Aday Adayı Oldu

Trabzon BüyükÅŸehir Belediyesi Genel SekreterliÄŸinden istifa eden Davut Çakır BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkanlığına aday adayı oldu. 

Davut Çakır Kimdir?

1971 Trabzon doÄŸumlu olan Davut Çakır evli, 3 kız, 3erkek  çocuÄŸu babası ve ailece  Trabzon’da ikamet etmekte. Çakır, sırasıyla Trabzon Cumhuriyet  Orta Okulu, Trabzon Lisesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi bölümü mezunu. 1994 yılında Pendik Belediyesi’nde kontrol mühendisi olarak baÅŸladığı hizmet yolculuÄŸunu, sırasıyla imar müdürü, fen iÅŸleri müdürü olarak sürdürdü. 

2002-2007 yılları arasında Belediye Teknik BaÅŸkan Yardımcısı olarak Pendik’e hizmete verdi.

Pendik’te hayata geçirilen; Ä°TEP, Uluslararası Sabiha Gökçen Havaalanı, Uluslararası Fuar, Kongre ve Ticaret Merkezi, Pendik Yat Limanı ve 540 yataklı EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi, Maltepe Bölge Parkı gibi vizyon projelerin planlama, tasarım ve uygulama süreçlerini yürüttü. 

Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy, Neyzen Tevfik Kültür Merkezleri’nin projelendirme ihale ve yapım çalışmalarını gerçekleÅŸtirdi. Ä°lçe genelinin %60’nın imar uygulamalarını sonuçlandırarak 22.000 tapunun hak sahiplerine dağıtılmasını saÄŸladı.

Davut Çakır’a bu hizmetlerinden dolayı Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nde Ä°mar ve Åžehircilik Daire BaÅŸkanlığı görevi layık görüldü.

Ä°BB’den 1/100.000 ölçekli Ä°stanbul Çevre Düzeni Planı çalışmalarını, 1/25.000 ölçekli Ä°stanbul Nazım Ä°mar Planı çalışmalarını yürüttü. 2009 yılında Etüt ve Projeler ve Daire BaÅŸkanlığına getirildi. Davut Çakır, Ä°stanbul Büyük Åžehir Belediyesi BaÅŸkan Danışmanı olarak görev yaptı.

Ayrıca Ä°BB’nin iÅŸtiraki olan Ä°stanbul’un ulaşımı ve raylı sistemlerini iÅŸleten projelendiren Ä°STANBUL ULAÅžIM AÅž’in 7 yıl yönetim kurulu baÅŸkanlığını yürüttü. 2014 yılında Trabzon Belediyesinin ihale ettiÄŸi raylı sistem güzergâh çalışmalarına imza attı.

Çakır; 2014 Yerel seçim beyannamesi hazırlık çalışmaları, Yerel yönetimler mevzuat ve deÄŸerlendirme çalıştayında aktif görev aldı. Belediye öz gelirleri raporunu hazırlayıp genel merkeze sundu.

Mesleki olarak onlarca önemli mevzuat çalışmasına imza atarak bürokrasideki deneyimlerini geniÅŸletti. Çakır, iÅŸ ciddiyeti, dürüstlüÄŸü, bilgi ve birikimi, alçak gönüllülüÄŸü, beyefendi kiÅŸiliÄŸi ve sonuç odaklı yaklaşımı ile her kesimin takdirini kazandı. 

Çakır, 2014-2018 yılları arasında Trabzon BüyükÅŸehir belediyesi Genel Sekreterlik görevini yürüttü.

24 yıldır belediyecilik alanında üst düzey yöneticilik yapan Davut Çakır, öncelikle Allah’ın rızasını almak gayesiyle, AK Parti teÅŸkilatlarının  desteÄŸi, milletin hayır duası,  teveccühü ve  "Tüm Trabzon’un adamı olma"  hedefi ile  bu yola çıkarak, tüm birikim ve tecrübelerini Trabzon’u daha yaÅŸanabilir bir ÅŸehir yapmak için AK Parti’den Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Aday Adayı olmuÅŸtur.