Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun 1O Kasım Mesajı
09/11/2018
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun 1O Kasım Mesajı

Valimiz Ä°smail UstaoÄŸlu’nun “Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ebediyete Ä°rtihalinin 80. Yıl Dönümü” mesajı: 

“Cumhuriyet’imizin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 80. yılında rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyoruz.

1919'da Samsun'a çıkarak baÅŸlattığı kurtuluÅŸ mücadelemizi, 1923'te Ankara'da Cumhuriyet’i kurarak taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe altın harflerle yazdırmış kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. 

Bilgi ve ÅŸuurla özümsenmiÅŸ icraatlarıyla ülkeye aydınlık bir geleceÄŸin kapılarını açan büyük önder Atatürk, dâhiyane fikirleri ve ileri görüÅŸlülüÄŸüyle imkânsızlıklar içinde kurulan Cumhuriyet’i yüceltmenin ve baki kılmanın yolunu göstermiÅŸ; bu yolun, çaÄŸdaÅŸ medeniyet yolu olduÄŸunu, hayatı boyunca bizzat kendisi de tatbik ederek ortaya koymuÅŸtur.

Atatürk’ün ‘Yorulmamak üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar.’ ifadesinden aldığımız feyz ve ışıkla millet olarak, Cumhuriyet’imizin 95. yılını geride bırakırken istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye; demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye, sarsılmaz bir kuvvet, irade ve çalışma azmiyle yürümeye devam ediyoruz.

 Atatürk, hayatı boyunca sürdürdüÄŸü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesinde tüm gücünü bu millete olan inancından ve güveninden almıştır. Bizler de bugün üzerimize düÅŸen sorumlulukların bilinciyle Atatürk’ün hiç sönmeyecek bir meÅŸale misali aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyiÅŸimizi sürdürmek ve ülkemizi onun hedef gösterdiÄŸi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız.

Aziz milletimiz, onun evrensel fikirlerini sonsuza kadar ÅŸükran ve saygıyla anarak koruyacak;  Türkiye Cumhuriyeti Devleti, onun ilke ve düÅŸünceleri ışığında, uygarlık yarışında aynı gayret ve kararlılıkla yoluna devam edecektir.

Bu duygu ve düÅŸüncelerle, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha ÅŸükran ve rahmetle yâd ediyorum.

 

 

Aziz ruhu ÅŸâd olsun.”