Murat Çebi MAKALELERİ

Tff 2LiÄŸ Beyaz grupda DoÄŸu Karadeniz Temsilcilerinin Durumu

Tff 2LiÄŸ Beyaz grupda DoÄŸu Karadeniz Temsilcilerinin Durumu

Tff 2.liÄŸ Beyaz grupda DoÄŸo Karadeniz takımlarının durumu devre arasında gözden ceirelim.

Samsunspor ile baÅŸlıyalım sezon baÅŸladığında Samsunspor Teknik Direkrörü Taner TaÅŸkın“liÄŸde ortalama maç başı puanımızı 2’nin altına düÅŸürmezsek liÄŸde istedığımız sonucu alırız“ demiÅŸti.Samsunspor 17 maçda 37 puan topladı.Taner TaÅŸkın dediÄŸi gibi puan ortalamzını ılk yarıda tutdurdu.Ä°lk yarıda dedığını tutdurdu.

Taraftar ve yönetime düÅŸende sezon sonunu bekleyip,mutlu sonu birlikte yaÅŸamaktır.

GümüÅŸhanespor liÄŸe Ziya DoÄŸan ile baÅŸladı,istedığı sonucu alamadı takım ve Ziya DoÄŸan ile yollarını ayırdı.GümüÅŸhanespor Metin Ä°lhan Ä°le anlaÅŸtı.Ben Metin Ä°lhanı ve Ziya DoÄŸan’ı tanımam ama Ziya DoÄŸan gibi bir Teknik Direktörü sezon sonuna kadar takımım başında tutmalıydı.

Ziya DoÄŸan sezon başında yaptığı açıklamada yenibir ve genç bir takım kurduk ve bu sezon bu takımdan çok ÅŸey beklememek gerektığını açıkladı.Takımın maddi imkanları doÄŸrultusunda hareket ettik dedi.GümüÅŸhanespor liÄŸin ilk yarısını 13.sırada tamamladı.Ziya DoÄŸan ile devam etseydi herhalde bundan kötü olmazdı.

Åžimdi ise Kulup BaÅŸkanı istıfa etti gelecek yönetim hangi hoça ile çalışmak ister oda ayrı bir muamma.Yeni gelecek yönetin inÅŸallah bir önceki yönetımın yaptığı yalnışı tekrarlayıpda hoca deÄŸiÅŸikliÄŸine gitmez.

Trabzon Araklı ilçesi Özgen Mahallesine Tapu kadostra nezaman gelecek

Trabzon Araklı ilçesi Özgen Mahallesine Tapu kadostra nezaman gelecek

 

Araklı Özgen Mahallesi Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi bölgesinde 50-60 yıl önce alınan yerın bir bölümü tapuda baÅŸkasının üzerinde gözüküyor.Parseli kivi tarlası olarak ben kullanıyorum ama tapu baÅŸkasının üzerine gözüküyor.Tapu sahıbı parselin bana ait olduÄŸunu biliyor ama hısse verirsem farklı yerinde haksahıbı olduÄŸunu iddia edersın diyor kendince haklı.

Ben ise harıta mühendisiyle görüÅŸdüÄŸümde bunun oluru bölgede tapu kadostra geçmesiyle düzele bileceÄŸini söyledi.Bu mesele için Araklı Tapu Kadostra Müdürüyle çiktik izah ettiÄŸimde olumlu karşıladı fakat ne oldusa sonra gittiÄŸimde olumsuz cevap aldım.Bunun oluru o bölgede tapu kadostranın tekrar geçmesiyle olur dedi.

Bu bölgeye gelen zaten benim ettdığım ama tapuda farklı birinde gözüken parselin benim parsele ait olduÄŸunu söyler.Tapuda sahıbı olan kiÅŸide sizin diyor.Tapu kadostranın bu bölgeye tekrar gelmesi gerekki bu çıkmazdan çıkalım.

Farklı bir örnekde farklı yerde yaÅŸanıyor yeri eden baÅŸkası ama tapu alakasız adamın üzerine.

Bu kanayan yaranın bir an önce çözülmesi için Araklı Özgen Mahallesine Tapu Kadostranın tekrar gelip yanlışları düzeltmesi gerekir.

SPORCU’DA VİTAMİN VE MİNERAL GEREKSİMİ

SPORCU’DA VİTAMİN VE MİNERAL GEREKSİMİ

Sporcularda özellikle demir ve kalsiyum sporcuların beslenmesinde en önemli iki mineraldir.Minerallerin ne olduÄŸuna bir bakalım.

 KALSÄ°YUM

Kalsiyum; kemik ve diÅŸlerin geliÅŸimi, kanın pıhtılaÅŸması, sinir iletimi, kalp atımının denetimi ve hücre membranının taşıma iÅŸlevlerinde görev almaktadır.
Genç erkek ve kadın sporcuların kalsiyum gereksinimi, günlük ortalama 1200 mg’ dır. Bu miktar yaklaşık olarak 4 porsiyon süt ve süt ürünleri tüketilerek (1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoÄŸurt, 2 kibrit kutusu büyüklüÄŸünde peynir 1 porsiyondur) karşılanır.

  DEMÄ°R

Demir, spor performansında anahtar rol oynayan bir mineraldir. Oksijen taşıyan bileÅŸiklerin, hemoglobin (kanda) ve myoglobinin (kasta), oluÅŸturulması için gerekli ve aynı zamanda kas çalışmasında yer alan bir dizi diÄŸer bileÅŸiklerin de yapısında bulunur. Kasların enerji üretmesi için oksijene gereksinim vardır ve kandaki demir düzeyi düÅŸükse, sporcu çabuk yorulmaktadır. Sporcuların özellikle kadın sporcuların, demir depolarının izlenmesi önemlidir. Çünkü bu depolar oksijen taşıma kapasitesi ve oksidatif enzim iÅŸlevleri ile iliÅŸkilidir ve fiziksel dayanıklılıkta çok önemli rol oynar.


  HANGÄ° DURUMLARDA VÄ°TAMÄ°N-MÄ°NERAL DESTEĞİ KULLANILABÄ°LÄ°R…

Kötü beslenme alışkanlıkları varsa,
Günlük 1500 kkal’ den az enerji alıyorsa,
Hamile ise (özellikle folik asit),
Çok fazla fast food beslenme alışkanlığı varsa,
Vegan ise (hayvansal yiyecekler yemiyorsa),
Kansızlık (anemi) var ise,
Bazı besinlere karşı alerjisi veya intoleransı varsa,
Çok fazla sigara ve alkol kullanıyorsa,
Yoğun menstrual kanamaları varsa,
Hastalık ve nekahet dönemlerinde ise vitamin-mineral suplementi kullanımı uygun olabilir. Ancak bu durumlarda bile konu ile ilgili uzman kiÅŸilere baÅŸvurulması ve onaylarının alınması gerekmektedir.

  KAFEÄ°N

Kafein merkezi sinir sistemi uyarıcısı ve kas gevÅŸeticidir. Kafein tüketimi kan plazmasındaki serbest yaÄŸ asidi düzeyini artırır. Plazma serbest yaÄŸ asitlerinin varlığı arttıkça, hücrelerin düÅŸük ÅŸiddetteki dayanıklılık egzersizlerinde yakıt olarak yaÄŸları kullanma yeteneÄŸi artar. Bu ergojenik etkiyi saÄŸlamak için daha fazla tüketme sonucu bazı sorunlar ortaya çıkar. Çok fazla miktarda kafein alımı, dehidrasyon ve/veya bu sorunu daha da kötüleÅŸtirebilecek olan diürezise (artan idrar oluÅŸumunu) neden olur. 
Günlük toplam 250 mg veya 3-9 mg/kg tüketilen kafeinin, uzun süreli dayanıklılık egzersizlerinde performansı desteklediÄŸi, aynı zamanda ÅŸiddeti daha yüksek olan kısa süreli egzersizlerde performansı artırabileceÄŸi belirtilmektedir. 
Kafeinin ergojenik etkisini; sempatik sinir sistemini uyararak ve yağ asitlerinin kullanımını artırıp, sınırlı olan glikojen depolarını koruyarak sağlar.


  SODYUM

Kan hacminin korunmasına yardım ettiÄŸi gibi, sıvı tüketme isteÄŸinin uyarılmasına da yardımcı olur. Kan yoÄŸunluÄŸunun korunması, spor performansı için önemlidir. 
Bu durum besin öÄŸelerini hücrelere taşıma yeteneÄŸi, hücrelerden metabolik artık ürünlerin uzaklaÅŸtırılması ve terleme düzeyinin korunması ile iliÅŸkilidir.
Sporcular tuz kayıplarından dolayı, önerilen düzeyin yaklaşık 1.5 katı fazla tüketime gereksinim duyar.

Trabzonspor Yönetimi Ne Yapmaya Çalışıyor

Trabzonspor Yönetimi Ne Yapmaya Çalışıyor

Ben yine aynı sözümdeyim bu mesele çıkmaz hal alıyor.Yönetim kendi hatasını futbolcu ve hocalara yıkmaya çalışıyor.Ben Burak Yılmaz’ın alınmasında baÅŸtan karşıydım,Onur Kıvrek’ın Trabzonspor’da bulunmasını istemeyen biriyim.Åžato gibi bir Trabzonspor’da efsaneyi kovdurdu,o dönem iyi bir kadro kurulmuÅŸdu ama maÄŸlesef Kalecımız Onur Kıvrak yıktı döktü.

Åžunu da ekleyim iyi bir kaleci bir puandır ama Onur Kıvrak maalesef gol yemek için idman yapar gözüküyor.

Ama bu ÅŸekil sezon başında kodro dışı bırakmak kesinlikle doÄŸru deÄŸil Yöneticiler hata ediyor.

Burak Yılmaz meselesi ise KiÅŸisel mesele edilmemesı gereken bir mesele,ben alınmasını ıstemedım ama alındı.Türkiye’nin en iyi golcüsü,Burak Yılmaz’ın bu ligde 15-20 golü var.Bir sporcudan ne beklebir perfermans oda onda var.

Sporcunun idman saatı haricindeki davranışı kendi meselesi ne benim nede bir baÅŸka kiÅŸinin.Taraftar futbolcunun maçdaki performansıyla ilgilensin.

Yerel Medya,Sosyal Medya,Taraftar el ele verdiler önce Burak Yılmaz’ı yediler.Åžimdi ona birde piyango eklediler.

Åžimdi sıra Ünal Kahraman’da lütfen biz medya ve sanal medyacı arkadaÅŸlar takımı kendi haline bırakalım ki Åžampiyonluk yaşıyalım.

Yönetim ise sezon başı gönderemedıgı Burak Yılmaz’ı kadro dışı bıraktı.Birde piyangosu çıktı Onur Kıvrak.

Yöneticiler ne yapmak istiyor.Burak Yılmaz’ın yerine topmu oynamak istiyorlar.Gerci Ahmet AÄŸaoÄŸluna yakışır,belkide hayaliydi futbolcu olmak.Ama Burak Yılmaz’ın atdığı golun yarısını atıcak…..

Trabzonspor’da Neler Oluyor..

Trabzonspor’da Neler Oluyor..

Trabzonspor 5-0 Malatya’da Malatyaspor’a yenildi.Trabzonspor’un aldığı sonuç  skor olarak deÄŸil ama iyi bir skor beklemiyordum.Bunu bir önceki yazımda da yazdım.

Trabzonspor 5-0 gibi bir skorla yenilmesi bende ve taraftarda şok etkisi yaratdı.Biz taraftar Trabzonspor ile yatar Trazbonspor ile kalkarız.

Gelelim Yönetime sezon başı Burak Yılmazı göndermek için veya satmak için yapmadıkları kalmadı.Åžans Trabzonspor’dan yana oldu ve Burak Yılmaz takımda kaldı.

Yerel Basın ve Sosyal Basın Burak Yılmaz ile bir türlü barışık olamadı.Nedenini çözmüÅŸ deÄŸilim ama anlamda vermiÅŸ deÄŸilim.

Sosyal medya ve yerel medya Burak Yılmazın kiÅŸisel hayatını bile yönledirmeye çalışıyor.Öyleki Abdulkadir Ömür ile aynı evde kalmasını bile eleÅŸtirdiler.Nekadar güzel abi kardeÅŸ anlaşıyor.Biz taraftara alkışlamak düÅŸmezmi.Futbolcunun saha içerisindeki performansı biz taraftarı ilgilendirir.

Burak Yılmaz Türkiyenin en iyi golcüsü ve bu golcü Trabzonspor’da oynuyor ve biz sporcumuzun moralini bozmak için elımızden geleni maalesef yapıyoruz.

Burak Yılmaz’ın ölüsü Trabzonspor’da 15-20 gol atar,buda taraftar olarak bize yetmeli.

Benim düÅŸüncem Burak yılmaz’a ve Ünal Kahraman’a taraftar olarak sahıp çıkalım.

Ünal Kahraman Trabzon için bir deÄŸer,ÅŸahsen ben onun Trabzonspor taraftarlığını eleÅŸtiremem.Bence Yönetim rahat çalışmasına müsaade etse baÅŸarılıda oluçaktır.

 

Gelin Sosyal Medya fenomenleri.yerel medya ve taraftar olarak bir Trabzonspor taraftarının yapması gerekeni yapıp.Futbolcularımız ve Ünal Kahraman ve ekibine sahıp çıkalım.