KurtuluÅŸ Açıkgöz MAKALELERİ

Sosyal Mühendislik Nedir? 2

Sosyal Mühendislik Nedir? 2Son zamanlarda facebook üzerinden hesaplar ele geçirilmeye ve o kişinin arkadaş listesindeki insanlara, "size X firmasından hediye çeki dağıtıyorum. Seni de düşündüm. Gönderdiğim Mesaja EVET yazıp gönder." şeklinde mesaj atarak faturalı hattınıza 60 TL ek bedel yüklüyor.

Sosyal Mühendislik Nedir? 3

Sosyal Mühendislik Nedir? 3Bu makalemde bilgisayar ve eposta güvenliğinden bahsedeceğim. Bilgisayarınıza sızıldığında, eposta adresinize erişim sağlandığında veya eposta adresiniz taklit edildiğinde başınıza neler gelebileceğinde bahsedeceğim. Bir önceki makalemde sosyal ağlarda paylaştığınız veriler ve bunların güvenliğinden bahsetmiştim. Hesabınızda paylaştığınız bilgilerin içerisinde ciddi sorunlar oluşturabilecek paylaşımları bir senaryo ile örneklemiştik.

Biçimlendirme isteyen diskleri kurtarmak

Biçimlendirme isteyen diskleri kurtarmakZaman zaman Hard Disk, Usb Bellek veya hafıza kartlarınız bağlantı sağlandıktan sonra Disk Biçimlendir hatası veriyor olabilir. Bu aslında disk kullanımınıza bağlı olarak sık karşılaştığımız bir şeydir.

Mobil Ugulamalardaki Tehlike!

Mobil Ugulamalardaki Tehlike!Severek kullandığımız yeni nesil akıllı telefonlarımıza yüklediğimiz ve en sevdiğimiz uygulamaların, telefon rehberimize, smslerimizi okuyabildiğini, hatta telefon görüşmelerimizi dinleyebildiğini biliyor muydunuz?

Bilgisayar alırken en çok Hard Disk'e dikkat ediniz.

Bilgisayar alırken en çok Hard Disk'e dikkat ediniz.Son zamanlarda bigisayarlarının oldukça yavaşladığını söyleyen arkadaşlarım oluyor ve bu sayı her ne hikmetse gün geçtikçe artıyor. Elbette bu tüm sorunun HDD kaynaklı olduğunu göstermez.