Hayırlı Olsun Araklı’ya ve Arsin’e Çöp Depolama Merkezi
19/10/2018
murat
0 YORUM
PAYLAÅž

Hayırlı Olsun Araklı’ya ve Arsin’e Çöp Depolama Merkezi


Araklı Belediye BaÅŸkanı Recep Çebi, Meclis Üyeleri Mehmet Öztürk, Kenan BaÄŸçiçek ,Hüseyin Kalaycı ve MHP Åžalpazarı Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Kaya oylamada Araklı Çöp Depolama tesisinin aleyhine oy verirken diÄŸer meclis üyeleri evet dedi.

Meclis konuÅŸmaları eynen böyle...

 Meclis BaÅŸkanı Seyfullah Kınalı Araklı'ya yapılacak Çöp Tesisinin Sürmene'deki gibi vahÅŸi depolama olmayacağını modern tesis olacağını artık çöpten Enerji üretileceÄŸini söyledi. 

Araklı Belediye BaÅŸkanı Recep Çebi; Halkımızla birlikte Araklı Turup'ta Çöp Depolamaya karşı çıktık bunu baÅŸardık.Ama TaÅŸönü Mahallesinden kurtaramadık.VahÅŸi depeolanmaya biz ve Araklı halkı olarak karşıyız.

Ä°smail Hakkı Küçükali “Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu’nun anlatdıgı gibi ise evet ama Sürmene’deki gibi ise Hayır vericem“ dedi.

Meclis BaÅŸkanı ve Büyük Åžehir Belediye BaÅŸkanı Seyfulla Kınalı “Benim içim rahat Araklı’ya zarar verecek bir durum deÄŸil bu“dedi.

Yusuf“bu kararı aldığımızda orda bir tantana çıkmasın’’Reçep Çebi’ye sordu.

Reçep Çebi“2009’dan beri uÄŸreşıyoruz vatanadaÅŸa ÅŸunu anlatıyoruz kesinlikle fabrika olduÄŸunu  sıkıntı yok ama bir Sürmene  örneÄŸi var“dedi.

Seyfulla Kınalı“Sürmene örneÄŸi sıkıntılı  olmaması düÅŸünülemez.Çöpte kalite artmış.Ä°nÅŸallah korkulan olmayacak.titiz çalışma yapılmış“dedi.

 

 Mehmet Öztürk “sonuçda burda çöp tesisi kuruçaz fabrikasyonda olsa vahÅŸi depolama olmasa sonuçda bu  GÜLSUYU fabrikası deÄŸil seçilen yerin ovadinin  yukarısında bir mahalle TaÅŸönü mahallesi karşısında ise Arsin’in mahallesi var.DSÄ°’nin içmesuyu havzaları var.Bunun daha iyi araÅŸtırılıp daha çevreye zarar vermeyecek bir yere konulması gerekir.Durumu anlatmak çok zor çünkü çok iyi bir ÅŸey olsa bu ARAKLI’ya düÅŸmez.Araklı’ya vermezler bunu.Bu çok güzel bir ÅŸey olsa ben inanıyorum ki bu Araklı’ya verilmezdi.Ä°smi üzerinde çöp olduÄŸu için bize reva görülmüÅŸ.Araklı hem politik anlamda hem çevresel anlamda hem izah anlamında çok büyük rahatsızlık vermiÅŸtir.Bunu biz nekadar süslersekde süsleyelim bunun dışını ambalajını nekadar mükemmel yaparsak yapalım içini açtığımız zaman kokuyla karşılaÅŸacağımız bir tesisdir bu.Biz bunu anlatamayız torunlarımıza Araklı’ya.Seçilen yer düzgün deÄŸil.Son noktada karar alıyoruz.Bu çok güzel bir ÅŸeyse bizden baÅŸka 17 ilçe var herhanÄŸi birine verebiliriz.Üstünede birÅŸeyler verebiliriz.Araklı’lı olarak ben ve Araklı Belediye BaÅŸkanım diÄŸer meclis üyelerimiz ordaki vatandaşın sesi olmalıyız.Bunları söylemek zorundayız.Tabiki takdir meçlisindir.Meçlis baÅŸkanına bir Araklılı olduÄŸunuzu unutmayınız.” dedi.

Seyfulla Kınalı“Ben bir Araklılıyım ama anormal bir ÅŸey  olacağını düÅŸünmüyorum “dedi.

Oylama oldu ve Araklı çöp merkezi oldu.

 Burda ÅŸunu demeden geçemiyçem herhalde Syfulla Kınalı çöpten degilde baÅŸka birÅŸeyden bahsediyor. Seyfullah Kınalı’nın  bu umursamaz tavrı hoÅŸ deÄŸil.Bu bölge Arsin ve Araklı’yı ilgilendiren bir yer olmasına raÄŸmen Arsin neden EVET verdi.Yanbolu deresi vadisine kurulacak bir yer bu çop’un suyu ve kendi kokusu o bölgeyi yaÅŸanmaz hale getireceÄŸi bir gerçek.Bir Araklılı olarak bizkadar Arsin’i ilgilendirdiÄŸini düÅŸünüyorum.Neden sızlanmadılar o bölgeden enaz Araklı kadar Arsin rahatsız olacak.


YAZARIN DÄ°ÄžER MAKALELERÄ°